Toernooireglement 2019

1. De wedstrijden worden gespeeld conform de regels van de KNVB geldend in het seizoen 18-19:

  • De o17- en o15-junioren en o13-pupillen spelen 11 tegen 11 op het hele veld.
  • De jo11-pupillen spelen 8 tegen 8 op een iets smaller dan half veld conform de afmetingen van de KNVB.
  • De jo8, jo9- en jo10-pupillen spelen volgens de huidige KNVB wedstrijdvorm 6 tegen 6 op een veld van 42,5 x 30 meter.
  • De jo7-pupillen spelen 4 tegen 4 op een veld van 30x20 meter.

2. Er mag onbeperkt worden gewisseld van spelers.

3. De speeltijd is afhankelijk van het aantal teams in een poule. De aanvangstijd en de speeltijd is in het wedstrijdschema te zien.

Er is GEEN centrale tijdsaanduiding. De scheidsrechters zijn verantwoordelijk voor het begin- en eindsignaal van een wedstrijd. Zodra een scheidsrechter heeft gefloten voor het eindsignaal van een wedstrijd begint de tijd van de volgende wedstrijd te lopen.

Dus wissel snel, des te meer netto speeltijd blijft er over!

Er wordt niet van speelhelft gewisseld.

5. Elk team dient zich 3 minuten voor aanvang van hun wedstrijd in de nabijheid van het speelveld te bevinden zodat ze meteen na het laatste fluitsignaal van de lopende wedstrijd hun positie op het veld kunnen innemen.

6. Indien een team niet tijdig aanwezig is, wordt de wedstrijd met 5-0 verloren verklaard.

7. Indien teams een sterk gelijkend tenue dragen, dient het eerstgenoemde team met hesjes te spelen. Deze kunnen worden verkregen bij het wedstrijdsecretariaat in de bestuurskamer. Het eerstgenoemde team zorgt er voor dat de hesjes daar na afloop weer terug worden gebracht.

8. Het eerstgenoemde team stelt zich op aan de zijde die het dichts bij de kantine ligt of de zijde vanuit de kantine gezien rechts.

Het als tweede genoemde team mag de wedstrijd beginnen door middel van de aftrap.

9. Bij de wedstrijden van de o17- en o15-junioren en o13-pupillen zorgt elk team voor een grensrechter.

10. De puntentelling in de poule is als volgt:

  • 3 punten bij een overwinning, 1 punt bij een gelijkspel en 0 punten bij verlies.

Bij gelijke eindstand in een poule beslist eerst het doelsaldo. Is dit ook gelijk dan beslist het meeste aantal doelpunten voor. Is dit eveneens gelijk dan beslist het resultaat in de onderlinge wedstrijd. Is het dan nog gelijk, worden om en om 3 strafschoppen genomen door verschillende spelers. Is het dan nog gelijk wordt er verder gegaan met het nemen van strafschoppen door het hele team tot er een beslissing is gevallen.

11. Protesten over arbitrale beslissingen zijn niet mogelijk. Wij hebben vertrouwen in onze arbiters!

12. Mochten zich situaties voordoen waarin dit reglement niet voorziet, dan beslist de

toernooileiding.

 

Aanvullend reglement voor zondag 16 juni 

1. Indien een wedstrijd in de kruisfinales in een gelijkspel eindigt zullen er strafschoppen worden genomen om tot een winnaar te komen.

2. De strafschoppenserie wordt afgewerkt op het trainingsveld. De teams waarvan de wedstrijd in een gelijkspel eindigt, moeten direct na hun wedstrijd onder leiding van de scheidsrechter naar het trainingsveld om daar de strafschoppen te nemen. Door de strafschoppenserie op het trainingsveld af te werken loopt het verdere wedstrijdschema geen vertraging op.

3. De strafschoppenserie wordt afgewerkt volgens het ABBA-systeem. Bij de ABBA-procedure begint team A met een strafschop, is vervolgens team B twee keer aan de beurt, vervolgens weer team A twee keer, enzovoort. Ook als er na twee keer vijf strafschoppen een gelijke stand is, gaat de strafschoppenserie door volgens dit principe – uiteraard met sudden death.

4. Het eerstgenoemde team begint met de eerste strafschop.

5. Bij de strafschoppenserie zijn de KNVB-regels van kracht. De scheidsrechters zijn op de hoogte van deze regels.